SIMONSimon Frericks

Algemeen fysiotherapeut en manuele therapie (master musculoskeletale revalidatie i.o.)

Aandachtsgebieden
-Medical taping
-Dry needling
-Fysio Fitness

Opleiding en werkervaring
In 2011 heeft Simon zijn opleiding fysiotherapie afgesloten op Thim van der Laan te Nieuwegein. Tijdens zijn stages heeft hij kennis en vaardigheid genoten in o.a. een gezondheidscentrum (maatschap) met meerdere specialismen binnen de psychogeriatrie. Voordat hij bij Fysiotherapie Slief werkzaam was, heeft hij werkervaring opgedaan via  verschillende waarnemingen verspreid over heel Gelderland. Daarbij is  hij 2 jaar lang verbonden geweest aan AHV Swift te Arnhem (Eredivisie Handbal) als fysiotherapeut/sportverzorger. Tot op de dag van vandaag begeleid hij nog sporters van de voetbalclub SVGG te Megchelen.

Sinds 2012 is Simon werkzaam binnen de praktijk van Fysiotherapie Slief en houdt hij zich ook bezig met oefengroepen en (revalidatie)trainingen.

Motivatie
Zelf beoefent Simon al jaren verschillende vormen van zelfverdediging. De basis begon in het Judo en vloeide daarna uit naar o.a. Karate, Jiu-Jitsu, MMA (Mixed Martial Art), kickboxen en Nin-Jitsu. Sinds 2012 geeft hij ook les in Jiu-Jitsu.  Zowel binnen de sport als de fysiotherapie gelooft Simon in lichamelijke conditionering en mentale discipline oftewel een balans tussen de fysieke en mentale gesteldheid!

Nevenactiviteiten
Fysiotherapeut/sport verzorger van voetbalclub SVGG Megchelen Jiu-jitsu leraar bij Ketelaar sport te Ulft

Sport en hobby’s
Jiu-jitsu, Nin-jitsu, MMA en Wake boarden. Buiten de sport om kook ik graag en ga ik regelmatig op stap met vrienden

E-mail
simon@fysiotherapieslief.nl